søndag 31. januar 2010

Malaysia, Penang

En merkelig by, med lite å by på!
Hotellet vårt var ok. Rommene var store, utsikten var bassenggod og kjøleskapet kaldt. Badet hadde eget dusjkabinett, til en forandring, og ellers var rommet behagelig luftkjølet. Ellers hadde vi en liten koloni klypedyr på badet, og en god del muggsopp på vegger og i taket. Hele hotellet bar vel igrunnen litt preg av å prøve å være mer luksuriøst enn det var. Når frokosten bydde på luftskiver, ris og syltetøy, ble vi helt nødt til å skaffe eget brød for ikke å sulte.

For å få opp stemningen i leiren ble det dratt i gang togafest. Hele gjengen, inkludert Levi, iførte seg laken og diverse kunstige blomster. Stemninga ble temmelig god etterhvert, og beat for beat ble dratt igang. Alle stemte i, og kelnerne som jobbet i resturanten ( 4 stk - ingen gjester) så ut til å glede seg over litt action.

Vi har ellers besøkt en rekke hindutempler, kinesiske templer og ei katolsk kirke. I kirken ble vi møtt med en merkelig variant av Fader Vår, sprengte høytalere og et snev av David Hasseldorf - I been looking for freedom - det sier vel sitt. Vi hadde store vansker med å holde maska!


Ellers har vi brukt mye av tiden til å drikke kaffe og mangoslush på Starbucks, noe vi også gjør i skrivende stund på flyplassen i KL. :P Vi har fått shoppet litt diverse, og spist mye på Mc'en (Tonje i det minste).

Penangs høydepunkt ble Thaipusamfeiringen. En hinduistisk feiring, der noen hinduer går med kroker og gir løfter til guden Murugan for å få et bedre liv for seg og sine kjære. Dette høres nok temmelig sykt ut, men etter å sette seg inn i tankene til disse menneskene har det blitt lettere å forstå, og vi opplevde det som ei skikkelig feiring ( 17. Mai x 50).










1 kommentar:

  1. Hellosen Bjørgis og tonjemor!
    Utrolig gøy å se bilder, kan tenke dere har det fint. Bjørgis du ser jo ut som en gresk gudinne på den nederst bilde, og tonje på det øverste bilde må jeg ærlig innrømme at du ser ut til å ha vært med i misjonen i nokså mange år! ;) KONGE jenter, ha det nydelig på tur. Nyt varmen, her er det kaldt og flott!
    Klems frå Linemor

    SvarSlett